INFO BAHAN MANTOPP!!


MANTOPP!!

Mantopp!! dihasilkan dari beberapa ramuan utama yang mana setiap bahan yang dihasilkan  adalah dijaga  mutu  serta  kualitinya supaya khasiat serta keberkesanannya akan dinikmati oleh setiap pengguna. Kandungan paling utama Mantopp!! ialah  Minyak Ikan Belacak.  Jika dibandingkan dengan pasaran, kandungan  Minyak Belacak dalam  Mantop!! adalah  70% . Ini merupakan  kandungan  paling tertinggi sekali  jika dibanding dengan  Minyak Ikan Belacak yang terdapat di pasaran sekarang.
Sebab itulah  harga  Mantopp!! kami agak  tinggi sedikit  jika  dibandingkan  dengan yang  terdapat dalam pasaran kini. Jika di pasaran  anda mungkin boleh  membeli Minyak Belacak jenama lain  dengan  harga  serendah RM15 sebotol. Tetapi sekiranya murah tetapi tiada  kualiti dan tiada  sebarang kesan, apalah gunanya. Dengan  Mantopp!! keluaran kami, dijamin sangat berkesan dan berkualiti.
Selain kandungan Minyak Belacak, ia juga mengandungi Minyak Ikan Linang Kuning, Minyak lintah, Minyak Kelapa Dara dan herba tradisional.  Jadi, ianya  sangat  berbeza sekali dengan  produk yang ada di pasaran  masa kini.
MINYAK IKAN BELACAK / TEMBAKUL

Ikan Belacak atau juga dikenali sebagai Ikan Tembakul atau Ikan Belodok, merupakan ahli subkeluarga Oxudercinae (suku: Periophthalmini[1]), dalam famili Gobiidae (Gobies). Ikan belacak merupakan ikan afimbia, disesuaikan secara unik bagi habitat muara pasang surut, berbeza dengan kebanyakan ikan di habitat sedemikian, yang hidup dengan air surut dengan bersembunyi di bawah rumpt laut basah atau dalam kolam pasang surut.[2] Ikan belacak agak aktif semasa di luar air, makan dan berinteraksi sesama sendiri, contohnya mempertahankan kawasan mereka.Khasiat Dan Keberkesanannya

Dapat menambahkan saiz dan menguatkan alat kelamin lelaki ( besar dan panjang)
Dapat melancarkan perjalanan darah di bahagian alat kelamin. Zakar menjadi tahan lasak sekiranya diamalkan selalu urutannya. Memulihkan Zakar yang kecut dan kurang tenaga.
Dapat melawaskan kencing
Mengeratkan lagi hubungan suami isteri. Isteri akan bertambah sayang.
IKAN LINANG KUNING
Linang Kuning mengandungi Asid Lemak (Arachiodonic Acid) yang tinggi dan berupaya membantu manusia mengeluarkan Hormon Prostaglandin bagi bertindak di antaranya untuk; Menguatkan anggota sulit kaum lelaki, mengelakkan penyakit mati pucuk, menguatkan tenaga manusia, merangsang hubungan kelamin, menambahkan antibodi dan tenaga fizikal, membuang air, angin dan lemak berlebihan dalam badan, mengurangkan gula dalam darah, melancarkan perjalanan darah
serta menjaga kesihatan kulit.
MINYAK  LINTAH

Hirudin Minyak Lintah digunakan secara meluas untuk pengaliran darah, minyak lintah berubat (Hirudo medicinalis) mungkin kini menjadi menggunakan ekoran mikrosurgeri (e.g. bagi menggantikan satu terkerat jari) bagi memulihkan keketaraan untuk urat darah terhalang atau runtuh dan oleh itu menggalakkan berkembangnya kapilaris baru dengan minyak ini. Bahan antigumpal dalam liur ini dan spesies lain adalah diselidiki untuk rawatan dan pencegahan bagi trombosis. Hirudin Lintah telah terasing dari H medicinalis. Penulenan dan struktur hirudin telah tumpuan penyelidikan kuat. Ia mengandungi 65 asid-asid amino dan adalah satu kuat, perencat khusus trombin. Trombin mengaktifkan penukaran itu fibrin daripada fibrinogen dan menaikkan pangkat pengagregatan platelet. Perencatan oleh hirudin akan berkurang darah beku pembentukan dan menggalakkan aliran darah yang berpanjangan daripada kawasan yang terbabit.
MINYAK KELAPA  DARA

Minyak kelapa dara adalah minyak kelapa yang diproses tanpa penggunaan haba atau kimia di mana struktur asal dalamannya dapat dikekalkan seasli-aslinya. Berbanding dengan minyak kelapa biasa di mana haba dan kimia digunakan sewaktu memproses yang mengakibatkan struktur asal dalamannya berubah membawa kepada kemudaratan apabila manusia memakannya. Selama 40 tahun kempen dan kajian Negara Barat yang menentang penggunaan minyak kelapa secara meluas sebenarnya adalah ditujukan kepada minyak kelapa biasa yang menggunakan haba dan kimia ketika diproses dan bukannya minyak kelapa dara. Minyak kelapa dara sebenarnya amat sukar dicari dipasaran kerana prosesnya yang rumit dan sukar diproses secara komersil dan besar-besaran.

Pada tahun 1966, seorang penyelidik yang merupakan professor farmakologi dari Universiti Michigan telah membuat suatu penemuan besar yang mencungkil rahsia alam yang disimpan oleh minyak kelapa dara. Beliau mendapati bahawa minyak kelapa dara berupaya membunuh virus, bakteria, kulat dan parasit. Cuba anda bayangkan betapa besarnya makna penemuan ini kerana dengan bersifat anti virus, bakteria, kulat dan parasit, minyak kelapa dara berupaya melawan atau menyembuh pelbagai penyakit.

Melihatkan kekuatan sifat minyak kelapa dara, pakar-pakar barat terus mencari kesan-kesan seterusnya yang boleh dilakukan oleh minyak kelapa dara ke atas pelbagai penyakit. Sekiranya berjaya, sudah pasti minyak kelapa dara di anggap sebagai kejadian tuhan yang paling bermakna untuk manusia sejagat.

Kajian-kajian dekad seterusnya telah mendapati bahawa minyak kelapa dara memberi pelbagai kesan positif seperti berikut:
   1. Melegakan pernafasan – mencairkan kahak dan membersihkan laluan pernafasan dan kerongkong.

   2. Melawaskan pembuangan air besar dan kecil – menyelesaikan masalah sembelit dan kencing tidak lawas serta membuang toksn melalui najis.

   3. Meningkatkan kadar metabolisma pada seluruh sel tubuh – Minyak kelapa dara akan diserap terus sebagai komponen tenaga dalam badan – badan anda akan terasa lebih bertenaga.

   4. Di dalam usus kecil dan besar ia memusnah organisma perosak, seperti virus, bakteria, kulat dan protozoa (cacing). Dengan nya penghadaman mencapai tahap maksimum.

   5. Mengurangkan keadaan mudah lapar – bila penghadaman mencapai tahap maksima tubuh mendapat lebih khasiat dan tenaga.

   6. Oleh itu berat badan terkawal – tidak perlu makan banyak dan kerap.

   7. Mengurangkan kandungan lemak badan – berat badan turun mengikut kesesuaian tubuh badan seseorang.

   8. Tidak mudah mendapat jangkitan penyakit – dengan bertambah kuatnya sistem kekebalan tubuh.

   9. Mengurangkan kelekitan platelet darah – kelekitan platelet adalah faktor penyumbang kepada pembentukan plak pada saluran darah.

  10. Mengurangkan risiko serangan sakit jantung dan darah tinggi – mengelakkan terbentuknya plak pada saluran darah terutama saluran yang berhubungan dengan jantung.

  11. Mempercepat pengantian sel-sel mati dengan yang baru – mengembalikan keanjalan, kelembutan dan kehalusan kulit.
HERBA  - BUTEA SUPERBA

Butea Superba merangsang aliran darah dan membantu meningkatkan & mengekalkan tekanan aliran darah ke dalam pembuluh darah zakar sewaktu zakar terangsang. Jika diambil mengikut dos yang ditetapkan dan terus-menerus dalam satu tempoh yang disyorkan, peningkatan aliran darah ke pembuluh darah zakar akan menyebabkan ianya mengembang dan seterusnya menjadikan saiz zakar & stamina bertambah dan lebih daya tahan.
RaksaHerbs Butea Superba sangat sesuai digunakan untuk mengubati mati pucuk, lemah syahwat dan kurang daya ereksi. Pengambilan secara teratur boleh membantu mengubati kekurangan tersebut.

Sumber dari tumbuhan jenis menjalar dan melilit di pokok-pokok besar. Setiap cambah mempunyai 3 helai daun, bunganya berwarna oren/kuning. Tumbuhan ini mempunyai akar yang sangat panjang dan hanya boleh didapati di kawasan utara & timur Thailand. Di bahagian akar & teras ialah di mana khasiatnya terkandung: menambah dan mengembalikan kekuatan seksual lelaki.

Butea Superba didapati dari tumbuhan Red Kwao Krua yang terkenal di Thailand. Tumbuhan herba yang sangat berkhasiat dan sesuai sekali sebagai tonik & mengembalikan kekuatan seksual lelaki.
 
. © 2008 by AZOMSTUDIO | Re-design AZOMDESIGN